Auroras Design

Om mig

 

Att sy och skapa har alltid gett mig stimulans och bidragit till mitt välbefinnande. Quiltning var under flera år min favoritsysselsättning. Jag quiltade täcken/överkast till både enkelsängar, dubbelsängar och barnsängar.

Det blev ca 50 st innan mina axlar satte stopp för det tunga pressningsarbetet som är nödvändigt för ett fint resultat.

 

Det var då Nallarna kom in i mitt liv och med dem formgivarnamnet Auroras Design. Valet av namn var inte svårt, eftersom mitt andranamn är Aurora, ett vackert och

inte helt vanligt namn. Det är nu ca 20 år sedan.

 

Idén med Nallarna fick jag när jag i ett engelskt heminredningsmagasin såg nallar utplacerade i soffor, fåtöljer och i sängar. Det gav ett välkomnande intryck.

De såg dock ut som teddybjörnar gör mest, och jag ville skapa några mer personliga nallar med Björne, från Björnes magasin som förebild.

 

I och med att jag syr mina Nallar i olikmönstrade tyger får var och en sin speciella ”utstrålning”. Alla mina Nallar har barnsäkra ögon och nosar.

 

Om man vill titta närmare på Nallarna finns dom då och då i butiken O'Sofina på Nockeby Torg, Bromma och oftast i Macgivery-butiken i Abrahamsberg, Bromma. Nallarna finns också återkommande på Konstmässan, i Ödeshög på våren. Under sommaren finns både jag och Nallarna på Lilla Kanalmagasinet i Söderköping. Nallarna har också funnits med på Syfestivalen på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Under senare år har jag också upptäckt möjligheterna till ytterligare kreativt skapande med hjälp av en datorstyrd broderimaskin. Jag plockar upp olika broderidesigns från till exempel Husqvarna Viking, eller från någon utländsk site

för utsmyckning av kuddar, handdukar, löpare, servetter m.m.

Jag kan också skapa mina egna broderimotiv.

 

Mina arbeten passar bra som presenter till både barn och vuxna eller till det egna hemmet.

 

Ta gärna kontakt med mig för frågor och/eller beställning

 

Hjärtligt välkomna!

 

Birgit Orrenius

 

Auroras Design

 

info@aurorasdesign.se

Mobiltelefon : 070 321 35 20

 

 

 

 

Nallar på grönbete

aurorasdesign 2012 © Copyright